Tibor Čubrilo: 'Zalazak sunca na Baliju je najljepši zalazak koji sam ikad vidio!'
Mood Media

Mood Media

28.06.2024

Blog
Tibor Čubrilo: 'Zalazak sunca na Baliju je najljepši zalazak koji sam ikad vidio!'

Tibor Čubrilo nedavno se vratio s putovanja iz snova! Bio je na Baliju, gdje je proveo najposebnije dane ikad, a u intervjuu nam je ispričao kako mu je bilo, je li ondje zaista nestvarno kako nam se čini kad ga gledamo na slikama i preko videa te zašto je njegov odabir za prvo ljetno putovanje ove godine pao upravo na ovaj predivni indonezijski otok. Te zašto prvo uopće nije ni trebao ići ondje...

Article

Kad netko spomene Bali, to zvuči tako nekako nestvarno i rajski, a tako i izgleda na snimkama i slikama. Je li tako i uživo? Kako si ga ti doživio?

"Pa, mogu reći da zaista je! Plaže su stvarno predivne, a s obzirom na to da se radi o otoku koji je potpuno okružen oceanom, kad s obale pogledaš u daljinu, vidiš samo to ogromno, morsko prostranstvo i ništa drugo. I da, zalazak sunca ondje je najbolji zalazak sunca koji sam ikad vidio! Mislim da bih mogao živjeti na Baliju bez ikakvih problema neka dva-tri mjeseca."

Article

Kojim si povodom išao tamo i s kime? Kako to da si odabrao baš Bali?

"Zapravo je sve bilo jako spontano. Frendovi su me pitali hoću li ići s njima na putovanje na Bali, pa sam ih prvo odbio jer imam previše posla. Ali onda sam ih nakon toga sreo u jednom shopping centru kako kupuju odjeću za to putovanje i rekao sam sam sebi: Ok, ovo mora da je neki znak, idem i ja s njima! Dakle, doslovno sam manje od dva tjedna prije leta odlučio da ipak idem. Ali moje su odluke uglavnom upravo takve, pomalo impulzivne i spontane, ali u tome nema ništa loše, jer uvijek ispadne super."

Article

Kako si se ondje proveo? Imaš li neku anegdotu s putovanja koju svima prepričavaš?

"Bilo nam je odlično. Prvo smo svi zajedno bili u jednoj vili, pa smo onda rentali drugu, a zadnja četiri dana sam se ja odvojio od ostatka grupe da iskusim i taj 'solo travel' moment na Baliju. Otišao sam na drugi dio otoka, u Canggu, u jedan hostel, a dečki su ostali u Uluwatu. Naravno, ispostavilo se da je to bio neki party hostel i tu jednu noć kad sam spavao u tom hostelu osjećao sam se kao da sam u izazovu Mr. Beasta, otprilike! Haha... Kao da spavam u lijesu! No, nije mi žao što sam i to doživio, iako sam na kraju umjesto tri noći, koje sam bukirao, ostao samo jednu. Nakon toga sam se preselio u hotel i ondje sam ponovno upoznao neke baš jako drage ljude. I savjetujem svima da probaju otići negdje solo, makar i na kratko, jer samo tako uspiješ zaista upoznati neke nove ljude. Kad si sa svojim društvom, stalno si samo s njima, i to je okej, ali ako su ti želja nova poznanstva, solo putovanje je najbolja opcija."

Article

Kakva je hrana? Što se ondje jede, što ti se svidjelo, a što baš i ne?

"Ovdje se uglavnom jede puno riže, piletine... U nekim restoranima kuhari kuhaju doslovno pored ceste, ondje rade roštilj, no to ipak nisam probao. Nisam probao ni tarantule ni takve egzotične stvari, jer nije bilo prilike. Ali, zanimljivo je da sam u hotelu u kojem sam odsjeo probao možda najbolju carbonaru ikad!"

Jesi li upoznao ljude s Balija? Kakvi su? Imaju li sličnosti s nama ili uopće ne?

"Upoznao sam i strance i lokalce i moram reći da su lokalci zbilja jako, jako dragi! Zanimljivo mi je to što oni na kraju skoro svake rečenice govore 'ya', što ispada baš nekako simpatično. Svi su uvijek nasmijani, vedri, veseli, a takvu energiju želiš oko sebe, pogotovo na putovanju. I zanimljivo mi je to da nisam sreo ni jednu jedinu osobu s Balkana ondje! Što se sličnosti i različitosti tiče, mogu samo reći da su oni nešto prirodniji nego mi, ali sve u svemu, čini mi se da su dosta različiti od nas i naše kulture, što je i totalno očekivano i normalno."

Article

Postoji li nešto što ti se nije svidjelo ondje? Zašto?

"Možda to što su neki gradovi nešto prljaviji nego što sam očekivao i oooogromna gužva u prometu, posvuda. No, s druge strane, da je u gradu mirno, to bi, čini mi se, bilo baš neprirodno za Bali, koji je cijeli prirodan... Tako da nisam siguran bi li to ikako mogli ondje postići."

Article

Je li ondje zaista kao u filmovima? Jesu li im plaže onako divne i nestvarne? Kupao si se?

"Daa, zbilja je tako. Posebno valovi! A ja sam valovima fasciniran otkako sam bio jako mali. Uvijek sam na YouTubeu gledao videe valova i sad sam tu ljubav i želju prema surfanju ondje ponovno probudio. Kupao sam se i bilo je lijepo, iako definitivno nije mjesto za neko chill plivanje, više je za dugo hodanje po duuugom plićaku i eventualno surfanje."

Article

Gdje si bio smješten ondje?

"Prvo smo bili u Ubudu u jednoj vili. Posebno mi se ondje svidjela ogromna šuma u kojoj je prepuno majmuna, to je bilo fora iskustvo. Nakon toga smo išli u Uluwatu, u još jednoj divnoj vili, i moram reći da su mi se ondje posebno svidjele plaže. Na kraju sam posjetio Cenggu i to je definitivno grad u kojem ima najviše partyja."

Article

Kad bi drugima morao preporučiti da odu na Bali, kako bi to učinio? Čime bi ih osvojio?

"Time zone je super! Šest sati ste ispred svih pa ako ujutro radite, nitko vas jako dugo neće smetati! Do negdje tri popodne. Pa ako radite remote, a želite usput negdje otputovati, to je idealno mjesto za remote work. I općenito je predivan otok, s potpuno drugačijom energijom i mislim da se radi o mjestu na kojem se možeš onako potpuno spojiti s prirodom. A to je baš divno iskustvo."

Article