Laura Bakin: 'Italija je čarobna, ali manji gradovi su me se ipak više dojmili od onih velikih'
Mood Media

Mood Media

05.07.2024

Blog
Laura Bakin: 'Italija je čarobna, ali manji gradovi su me se ipak više dojmili od onih velikih'

Laura Bakin kao jedno od prvih putovanja ovog ljeta odabrala je sanjivu Italiju. Ondje je bila četiri dana sa svojom prijateljicom Petrom, a na putovanju su prošle Bolognu, Firenzu, Cinque Terre i Montecatini Terme.

Article

"Za jedno od prvih putovanja odabrale smo baš Italiju zato što smo htjele da nam prvo putovanje bude negdje blizu Hrvatskoj. Prvi puta sam posjetila Italiju i stvarno mi se jako svidjela, a najviše od svega iz Italije ću pamtiti gelato, najbolji sladoled koji sam ikad probala", ispričala nam je Laura pa dodala:

Article

"Ono što me također fasciniralo je da u Italiji, čak i u malom gradiću kao što je Montecatini Terme gdje smo bile smještene, imate baš sve. Gucci trgovina nam je bila doslovno pored hotela", dodala je. No, nešto joj je ipak ostavilo i pomalo gorak okus nakon ovog kratkog, ali slatkog putovanja.

Article

"Moram priznati da je razgledavanje velikih gradova, kao što je Bologna, po ovim vrućinama koje sada vladaju, nepotrebno. Taj asfalt tamo užario se skroz pa nam je nekako prisjelo razgledavanje svih tih, inače predivnih, građevina. Da sad opet idem u Italiju definitivno bih se fokusirala na manja mjesta koja su okružena morem i prirodom, a ove veće gradove bih ostavila za neke hladnije dane", objašnjava nam Laura. S druge strane, tu je talijanska hrana, za koju se i nadala da će joj se svidjeti. A tako je i bilo.

Article

"Hrana je bila fantastična. Prvu večer jele smo pizzu, onu pravu talijansku s tankom korom, kakve i inače preferiram, i bila je preukusna. No, moram priznati da su nam u nekim restoranima poslužili i pizze koje jako podsjećaju na one smrznute iz trgovina, pa treba svakako dobro proučiti restorane prije nego negdje odete", ispričala nam je Laura, a onda se prisjetila jedne anegdote, upravo iz jednog restorana.

Article

"Bile smo u jednom restoranu i posluživao nas je konobar za kojeg sam bila uvjerena da je Talijan. Crna kosa, visok, prepun tetovaža, zgodan... Rekla sam Petri 'Ma sto posto je Talijan'. I onda nas je na engleskom jeziku pitao kakvu ćemo vodu, a ja sam onako na hrvatskom prokomentirala Petri koju bismo mogle uzeti, na što je on rekao: 'O, pa devojke, koju ćete onda vodu, gaziranu ili običnu?' I tako smo skužile da je zapravo naš, Balkanac. Dakle, procjene mi baš nisu dobre", govori Laura kroz smijeh. Talijani su je se dojmili, iako nisu svi topli i 'friendly' kao što na prvu očekujete. No, ipak bi se ondje ponovno vratila, pogotovo u još koji manji grad, jer baš oni imaju neku posebnu čar.

Article