Mood Media Kreatori završili su Školu odgovornog influensanja i postali njeni ambasadori!
Mood Media

Mood Media

15.03.2024

Blog
Mood Media Kreatori završili su Školu odgovornog influensanja i postali njeni ambasadori!

Čak je devet Mood Media kreatora u posljednjih nekoliko mjeseci završilo Školu odgovornog influensanja, koju je pokrenuo Centar za sigurniji internet, uz podršku višegodišnjeg partnera A1 Hrvatska.

Službene bedževe i Certifikat odgovornog influensanja svojim su radom i trudom te marljivim učenjem tako zaradili: Sead Hrustanović, Marco Cuccurin, Mirsad Kadić, Nika Pavičić, Rafaela Seba, Andrea Pacadi, Monika Žilavi i Vedran Kantar-Vjeverić i Josip Prepelić. Osim toga, postali su i ponosni ambasadori Škole! Kreatori su izuzetno sretni što su prošli ovu Školu i napravili nešto dobro za sebe i svoju karijeru, ali i za sve one koji prate njihov sadržaj, jer su uz ovu edukaciju još bolje naučili kako da i oni #influensajuodgovorno!

Article

Ovu su Školu kreatori polazili i prošli i zbog sudjelovanja u novom, velikom i važnom Mood Media projektu - Gen Z Akademija - o kojoj smo vam pisali ovdje, ali i zbog toga što jednostavno žele biti bolji, odgovorniji i pažljiviji kod kreiranja sadržaja online, zbog svih onih koji ih prate, ponajviše onih najmlađih.

A o kakvoj je Školi ustvari riječ? Sad ćemo vam reći!

Školu odgovornog influensanja pokrenuo je Centar za sigurniji internet uz podršku partnera A1 Hrvatska, a razloge pokretanja ove Škole, zapravo, teško je sumirati u samo jednu rečenicu. I zato, ovako su to oni sami objasnili na službenoj stranici:

Brzo širenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija nezaustavljiva je sila koja ulazi u gotovo svaku sferu suvremenog života − od ekonomije, preko društva, do kulture i oblikovanja svakodnevnog života. Djeca i mladi danas više ne poznaju život bez interneta i pod svakodnevnim su snažnim utjecajem sadržaja na koji nailaze online.

Article

Uvijek dostupan zabavan i informativan sadržaj pruža nebrojene koristi, no ono čega mnogi kreatori sadržaja nisu svjesni jest da može doći i do negativnih posljedica na psihološko zdravlje pratitelja. Djeca i mladi pojedine kreatore sadržaja gledaju kao uzore, od njih traže savjet što učiniti u pojedinoj situaciji, podijele s njima da su žrtve različitih oblika nasilja i slično. Uočena je potreba za dodatnom edukacijom kreatora sadržaja iz tog područja. Upravo je zato pokrenuta Škola odgovornog influensanja.

Koji su ciljevi Škole?

Cilj ove online Škole jest osvijestiti influencere i kreatore sadržaja o važnosti odgovornog ponašanja u online svijetu, podići svijest o važnosti prepoznavanja i prijave neprimjerenog sadržaja na internetu kao i načinu prijave istog te prepoznati važnost kreiranja pozitivnog online sadržaja i stvaranja pozitivnog utjecaja, pišu.

No, škola nije namijenjena samo influencerima i kreatorima, već i svima onima koji žele naučiti nešto više i koji žele znati kako biti dio #influensajodgovorno teama u internet svijetu!

Školu polazite online, a evo gdje se i sami možete prijaviti

Škola odgovornog influensanja zamišljena je kao online digitalna platforma putem koji svi koji se prijave imaju priliku odslušati šest edukacijskih modula na temu sigurnosti na internetu, a nakon svakog modula slijedi provjera znanja sastavljena od 5-10 pitanja na temu modula kojeg su slušali.

Article

Nakon svih šest odslušanih modula i uspješnog prolaska svih provjera znanja, svaki polaznik dobiva Certifikat odgovornog influensanja od strane Centra za sigurniji Internet. A upravo su takve certifikate dobili i Sead, Marco, Mirsad, Nika, Rafaela, Andrea, Monika, Josip i Vedran - i mi smo baš jako ponosni na njih!

A ako želite saznati koje su sve teme modula te na koji se način i vi možete prijaviti za Školu odgovornog influensanja, kliknite OVDJE!