Savjeti za zdraviji život Mood Media kreatora: 'Balansirana prehrana, kvalitetan san i fizička aktivnost'
Mood Media

Mood Media

09.10.2024

Blog
Savjeti za zdraviji život Mood Media kreatora: 'Balansirana prehrana, kvalitetan san i fizička aktivnost'

Kad su zdrave navike u pitanju, ponekad ne treba previše komplicirati, jer se najbolja rješenja kriju u onim najjednostavnijim savjetima, koji su nam zapravo cijelo vrijeme pred nosom. Novim projektom, odnosno interaktivnim panelom ‘Mission: Oxygen’, Mood Media kreatori trudit će se potaknuti generaciju Z na usvajanje zdravijih navika te na prestanak korištenja duhanskih proizvoda, a ovo su njihovi top savjeti kako živjeti bolje, kvalitetnije i zdravije - iz dana u dan!

Marco Cuccurin

Article

"Jedna od mojih zdravih navika je da dan započinjem zdravim napitkom od đumbira ili smoothijem. Osim toga, nešto u čemu sam ustrajan, iako je jako teško, je hladan tuš ujutro prije nego što krenem u dan i navečer. Ova navika je. osim za mentalno zdravlje, jako dobra i za fizičko zdravlje, postaješ otporniji na hladnoću i jačaš svoj imunitet. Svakako važnim smatram i tjelovježbu, trčanje, hodanje, bilo kakvo kretanje, a ja sam u svoj život uveo teretanu i sad ne mogu zamisliti život bez te zdrave navike."

Andrea Pacadi

Article

"Kratko i jasno: puno vode, raznolika prehrana i redovita tjelovježba!"

Leon Žilavi

Article

"Uvijek svima kažem; ostani aktivan – bilo kroz sport, ples, šetnje ili bilo koji oblik fizičke aktivnosti. Pokret ne samo da pomaže tijelu da ostane zdravo, već poboljšava i mentalno zdravlje. Drugi savjet za sve je - biraj pametno što unosiš u tijelo. Zdrava prehrana i hidratacija čine veliku razliku. Pokušaj jesti više voća i povrća te uvijek imaj bocu vode pri ruci! I za kraj, izrazi se kreativno – bavljenje kreativnim aktivnostima, poput glazbe, plesa, crtanja ili pisanja, pomaže ti da se oslobodiš stresa i razviješ samopouzdanje, a ujedno je i odličan način za provođenje slobodnog vremena. Meni je mađioničarstvo puno pomoglo oko kreativnosti i od micanja fokusa s negativnih stvari koje su mi se znale događati u školi ili društvu."

Monika Žilavi

Article

"Šetnja, provođenje vremena u prirodi, zdrava hrana, uzimanje dovoljno vremena za sebe i svoje potrebe - sve je to važno da bismo živjeli zdravije i kvalitetnije i zapravo je mnogo jednostavnije nego što ponekad mislimo!"

Mirsad Kadić

Article

"Nemam puno preporuka za ispričati, ali vam mogu navesti jednu koja je mene natjerala a zdravu naviku, a to je teretana. Ranije se nisam bavio sportom, ali kad sam uveo teretanu kao naviku u svoj život, osjećam se puno bolje i zdravije. Uz to svakako ne pušim i ne konzumiram nikakve nikotinske proizvode."

Laura Bakin

Article

"Šetnja je moj savjet za zdravlje broj jedan - uvedi makar kratku šetnju na zraku u danu, u prirodi, pročistit' ćeš mozak, a napravio si nešto super i za tijelo. Drugo je prehrana - napravi male razlike, ne moraš izbaciti slatko, ali umjesto jutarnje kave i cigarete, probaj pojesti dva jaja i tek onda si dozvoliti kavu, kasnije ćeš vidjeti kako se nakon zdravije prehrane osjećaš bolje i tijelo će te sve više tražiti cjelovitu hranu. Zadnje, ali ne i manje važno, je druženje s prijateljima - društvena smo bića, od scrollanja na TikToku baš cijeli dan nemamo ništa..."

Sead Hrustanović

Article

"1. Kretanje kao svakodnevna navika – Ne mora to biti intenzivan trening svaki dan, ali je važno da budemo aktivni. Hodanje, ples, bicikliranje ili čak lagane šetnje mogu imati nevjerojatan učinak na naše fizičko i mentalno zdravlje. Važno je da uživamo u onome što radimo i da fizičku aktivnost ne gledamo kao na obavezu, već kao na nešto zabavno i korisno.
2. Dovoljno sna – Kvalitetan san je osnova za sve druge aspekte zdravog života. Ne samo da san poboljšava našu koncentraciju i produktivnost, već ima i ključnu ulogu u očuvanju našeg fizičkog zdravlja. Stvaranje rutine odlaska na spavanje u isto vrijeme svake noći i ranije ustajanje može napraviti veliku razliku u načinu na koji se osjećamo tijekom dana.
3. Balansirana prehrana s užitkom – Zdrava prehrana ne mora značiti odricanje svega što volimo. Ključ je u pronalaženju balansa. Voće, povrće, cjelovite žitarice i dovoljno vode trebali bi biti osnova naše prehrane, ali povremeno uživanje u omiljenim slatkišima ili hrani koju volimo, također je važno. Na taj način možemo održati ravnotežu između užitka i brige o svom tijelu!"

Josip Prepelić

Article

"Moj prvi savjet je da prestanemo po cijele dane sjediti za računalom, igricama, društvenim mrežama...i u život uvesti redovitu fizičku aktivnost! Zatim, zdravija prehrana, koja je ključ svega. Ne trebamo baš svaki dan jesti fast food i nezdravu hranu, već što više birati čiste i zdrave namirnice."