Mateo otrčao Zagrebački maraton: Bio je to 32. službeni maraton u glavnome gradu, a Mateu njegov prvi u životu!
Mood Media

Mood Media

14.10.2024

Blog
Mateo otrčao Zagrebački maraton: Bio je to 32. službeni maraton u glavnome gradu, a Mateu njegov prvi u životu!

Mateo Elez, video kreator Mood Media teama, otrčao je svoj prvi maraton u životu - a 32. po redu Zagrebački maraton. Veliki je to uspjeh za njega i njegova mala osobna pobjeda, a evo što nam je o ovom iskustvu ispričao.

Article

"Prvi mi je cilj bio ovaj maraton istrčati ispod 5 sati ukupno, pa sam i krenuo u tom nekom tempu. Ali, s vremenom, kad sam skužio da je to ipak svojevrsno natjecanje, rekao sam si - idem sad dati sve od sebe pa što bude", govori nam Mateo. Inače, Zagrebački je maraton dug ukupno 42 kilometra i trči se diljem glavnoga grada, sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića.

Article

"Kad sam 'potegnuo' uspio sam i održati taj tempo pa sam na kraju uspio istrčati puno brže nego sam u početku očekivao. No, bilo je i teško...", objašnjava.

"Prvi polumaraton, dakle prvih 21 kilometar, sve je bilo okej, ali onda sam u drugom dijelu već počeo osjećati bol u nogama, sve mi je počelo trnuti... Ali umjesto da stanem ili usporim, puknuo me neki 'runners high' i još sam pojačao tempo. Ne mogu to ni objasniti! Od 35. kilometra je bila baš velika borba, ali nisam htio odustati. To nije bila ni opcija", govori.

Article

Sam je sebi govorio da ne smije stati ni previše usporiti, jer, kad si je u glavi već zadao taj neki cilj, sad ga mora i ispuniti. "Bilo je borbe u glavi, ali nije mi ni na pamet palo da stanem. I uspio sam, na kraju sam uspio i jako sam ponosan na sebe", dodaje Mateo. A mi se nadamo da će na idućem maratonu koji bude trčao biti jednako ovoliko ustrajan i hrabar kao na svom prvom u životu. Svaka čast!

Article

Glavni pokrovitelj Mateovog prvog maratona je Intersport.

Article