'Da opet moram birati, za još jedno maturalno putovanje odabrao bih Barcelonu. Bilo nam je brutalno!'
Mood Media

Mood Media

19.07.2024

Blog
'Da opet moram birati, za još jedno maturalno putovanje odabrao bih Barcelonu. Bilo nam je brutalno!'

Josip Prepelić nedavno se vratio s maturalnog putovanja koje je sa svojim razredom proveo u Barceloni te usput u francuskoj Nici te Monaku i, kaže, baš se sada jako teško ponovno naviknuti na svakodnevicu, jer na putovanju su stvarno jako uživali!

Article

"Bilo nam je predobro, stalno smo šetali gradom, razgledavali znamenitosti, družili se... I onda kad smo se morali vratiti u 'stvarnost' i svakodnevni život, definitivno nije bilo lako. Ali sad, nakon maturalca, dobio sam baš veliku želju za novim putovanjima", ispričao nam je Josip.

Article

Iako su u 'igri' za maturalno putovanje bile i Grčka i Nizozemska, na kraju su se odlučili baš za Barcelonu jer ih je fascinirao taj ogroman i genijalan grad, a veselili su se i prekrasnim, španjolskim plažama.

Article

"Barcelona je definitivno ispunila sva moja očekivanja, ali s obzirom na to da je to toliko ogroman grad, naravno da u limitiranom vremenu nismo uspjeli vidjeti baš sve. No, sve ono što smo vidjeli mi se jako svidjelo, a pogotovo su mi se svidjeli ljudi koji su svi redom jako druželjubivi i susretljivi", govori nam Josip.

Article

"Znamenitosti koje smo posjetili su me se dojmile, posebno njihova najpoznatija bazilika Sagrada Familia, ali ono što me se još više dojmilo je preukusna španjolska hrana! Jako mi se sviđa što je slična i našoj domaćoj klopi, a u sjećanju su mi posebno ostale empanade", govori Josip te se prisjeća posebno lijepog momenta kad su u jednom parku iznajmili čamce te se vozili po ogromnom jezeru. "To mi je bilo baš jako fora, a kad bih opet mogao birati destinaciju za maturalno putovanje, sigurno bih opet odabrao Barelonu", dodaje.

Article

A onda ih je, kao šećer na kraju putovanja, čekala Nica. "E to je također bilo divno! Prespavali smo ondje jednu noć, posjetili smo lunapark, ondje sam išao na lude vožnje i nije mi žao što sam se odvažio ne to, iako sam u početku bio skeptičan i bojao sam se. Ali su me frendovi ipak uspjeli nagovoriti! Uz to, posjetili smo i tvornicu parfema, ondje smo ponešto naučili, a u Monaku, koji smo također posjetili na putu doma, smo se divili brutalno dobrim autima koji su ondje prolazili jedan za drugim", prisjetio se Josip.

Article

Sad, kad je ovo divno putovanje završeno, Josip se vraća snimanju i svojim svakodnevnim obavezama, a svakome tko će iduće godine biti u procesu odabira destinacije za maturalno putovanje - od srca preporučuje Barcelonu! Sigurno nećete pogriješiti ako ju odaberete, sudeći po svemu što nam je Josip ispričao...!

Article