Antonia otkriva: 3 recepta za najbolje ljetne deserte!
Mood Media

Mood Media

Blog
Antonia otkriva: 3 recepta za najbolje ljetne deserte!

Vruće ljetne dane najljepše je zasladiti vječnim klasikom – sladoledom, ali zašto ne bismo probali naći kreativnija rješenja? Iako je sladoled savršena opcija jer nudi pregršt okusa na izbor, Antonia je imala bolju ideju. Odlučila je isprobati viralni recept za lemon posset, kremu serviranu u polovice limuna. Ovaj recept savršeno se uklapa u vruće ljetne dane jer je, kako Antonia kaže, kremast i osvježavajući. Izrada ove slastice vrlo je jednostavna i brza, a recept možete pronaći ovdje.

LEMON POSSET

Article

SASTOJCI:

  • 3 limuna
  • žlica limunove korice
  • žlica limunovog soka
  • 300ml slatkog vrhnja
  • 70g šećera

IZRADA:

Limun prerežite na pola i očistite ga žlicom.

Iscijedite sok i naribajte koricu jednog limuna.

Slatko vrhnje, šećer i limunovu koricu stavite da se kuha i kada lagano proključa kuhajte još 2-3 minute.

Maknite s vatre i dodajte limunov sok te dobro promiješajte.

Napunite polovice limuna s kremom i hladite minimalno dva do tri sata.

TIRAMISU

Article

Osim ove lagane kreme, Antonia ljeti voli napraviti i vječni klasik – tiramisu, koji je odličan za tople dane upravo zato što za njegovu izradu ne trebate uključivati pećnicu. Antonia se odlučila za verziju ove talijanske slastice bez jaja pa se stoga još više uklapa u ljetno doba. Kako kaže, ovaj kolač je toliko kremast i punog okusa, da joj je postao omiljeni slatkiš ovog ljeta!

RECEPT ZA TIRAMISU

SASTOJCI:

  • 250ml vrhnja za šlag
  • 250g mascarpone sira
  • 100g šećera
  • 200g piškota
  • kuhana kava
  • kakao za dekoraciju

IZRADA:

Miksati vrhnje za šlag te mu dodati mascarpone i šećer.

U kalup obložen prozirnom folijom slagati piškote koje umačemo u skuhanu ohlađenu kavu.

Na piškote nanesete prvi sloj kreme. Opet slažemo red piškota i sloj kreme.

Hladiti minimalno tri do četiri sata, najbolje preko noći. Drugi dan na pladanj okrenuti i izvaditi tiramisu.

Ukrasiti s ostatkom kreme (ostavite si 2-3 žlice) i posuti kakaom.

TORTA NAPOLITANA

Article

Svaka proslava kao što je rođendan uključuje i tortu bez koje je slavlje nezamislivo. Ova torta koju nam predstavlja Antonia idealna je za ljetne rođendane jer se ne peče, već se sastojci miješaju. Idealan spoj keksa i pudinga najbolja je kombinacija za vruće dane. Što vam sve treba za izradu torte i kako da to učinite, pogledajte u receptu.

PODLOGA:

  • 250g mljevenog petit keksa
  • 50g mljevenih lješnjaka
  • 70g maslaca
  • 100ml mlijeka

Pomiješati mljeveni petit keks i mljeveni lješnjak. Dodati otopljeni maslac i mlijeko.

Dobro izmiješati i utisnuti u kalup. Staviti u hladnjak dok pripremate kremu.

KREMA:

  • 1l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 5 žlica šećera
  • 200ml vrhnja za šlag
  • 200g mljevenih napolitanki

Pomiješati puding i šećer s malo mlijeka, a ostatak mlijeka staviti kuhati. Kad mlijeko zakuha - skuhati puding.

Prekriti plastičnom folijom i ohladiti.

U ohlađeni puding dodati izmiksano vrhnje za šlag.

Na kraju dodati mljevene napolitanke i smjesu dobro izmiješati. Smjesu prebaciti u kalup i ohladiti preko noći.

Svaki recept koji Antonia podijeli sa svojim pratiteljima izgleda fenomenalno i primamljivo, a ujedno je i jednostavan za izradu. Ipak, od svih recepata, Antonia je izdvojila ove kao svoje ljetne favorite, a mi jedva čekamo da ih probamo i sami izraditi!