Kuhanje i pečenje kolača joj je strast i najradije upravo o tome snima za svoje društvene mreže, a kreatorica Mood Media teama, Antonia Jagodić, sad je za svoj rad dobila i hvalevrijedno priznanje. Naime, proglašena je Gastro zvijezdom u kategoriji 'slastice', a nagradu je primila na dodjeli koju je još jednu godinu zaredom organizirao portal Miss Gastro. Na dan kad je saznala da je osvojila nagradu bila je, blago rečeno, u pozitivnom šoku.
"Jutros sam se probudila i doslovno nisam znala što se događa i gdje sam. Mislim da nisam još svjesna da sam osvojila nagradu u kategoriji Slastice i da treba proći nekoliko dana kako bi sve to došlo do mene. Primila sam bezbroj poruka, čestitki i stvarno se osjećam posebno. Zahvalna sam svima koji su dali svoj glas za mene i vjerujem da ću opravdati njihovo povjerenje. Sama dodjela je bila fantastična i sigurna sam da ću ju pamtiti cijeli život. Od društva, do preukusne hrane u sljedovima restorana Noel, do atmosfere - sve je bilo savršeno", ispričala nam je uzbuđeno Antonia.
A kad je već osvojila nagradu za slastice, zanimalo nas je kakve najviše voli pripremati, a kakve jesti. Ima li uopće razlike?
"Što se tiče slastica - ne biram. Volim suhe, biskvitne, a pogotovo kremaste kolače koji su mi oduvijek “tiha patnja”. A pripremati ih jednako tako volim bez obzira jesu li brzi ili oni koji zahtijevaju više vremena", kaže. Čestitke joj još danima nakon dodjele stižu sa svih strana, a najviše se nada da su i njeni najbliži ponosni na nju i ovo što je ostvarila, ali i na sve što radi iz dana u dan. Jednako tako, važno joj je što o svemu što radi misle i njezini pratitelji, koji su joj vjerni i svakim pregledom, lajkom i komentarom iz dana u dan joj daju podršku. A kakve oni recepte najviše vole gledati, lajkati i komentirati?
"Moji prijatelji s društvenih mreža vole brze i jednostavne recepte oko kojih ne treba puno pripreme i vremena, a koji su jednako tako ukusni kao i oni malo “kompliciraniji”. Ali podjednako vole i jednostavne i kompliciranije. Kao i ja, vole i starinske slastice koje su nam nekada pravile naše bake", objašnjava nam Antonia, koja, uz slatka, rado priprema i snima i slana jela i recepte. Što joj je onda draže? Teško pitanje...
"Ne mogu se ovdje odlučiti što radije snimam i pripremam. Sve zavisi od dana. Kakvog sam raspoloženja i što mi se taj dan baš jako jede. Tako i nastane većina recepata - spontano i bez nekakakvog pritiska da baš moram nešto snimiti. Radim po osjećaju. I hranom pokušavam to probuditi među nama - osjećaje i sjećanja", kaže. A snimiti jedan kulinarski video i nije toliko jednostavno kako se nama, gledateljima, na prvu možda čini.
"Sam proces pripreme jela, kuhanje i pečenje je meni najjednostavniji dio cijelog procesa. Kao najizazovniji dio bih istaknula uređivanje videa jer moji videi traju do 1 minute i zaista je veliki izazov u 60 sekundi prikazati konačan rezultat jela ili slastice, proces same pripreme i zaokružiti to voice overom koji je zadnji korak i kruna cijelog video recepta", objašnjava simpatična Antonia, koja, uz kuhanje, ima i brojne druge interese, pa rado i tu svoju stranu pokazuje online.
"Volim snimati isprobavanje nekih proizvoda i obavezno ako se nešto novo pojavi ja policama - ja to moram zabilježiti. Za ovakve videe nema posebne pripreme - oni se dešavaju na licu mjesta (ispred trgovine, pekare….). Isto tako volim snimati posjete restoranima i mjestima na kojima nisam bila ili za koje sam čula preporuku te isprobavanje nekih jela koja do sada nisam imala priliku probati. Zahvalna sam što imam priliku isprobati nešto novo od hrane, predložiti svojim prijateljima što da pojedu ili posjete. Tako se međusobno nadopunjujemo, dijelimo iskustva, družimo se i upoznajemo nove divne ljude. Jer hrana je zato tu - da nas povezuje i usrećuje", dodaje Antonia za kraj. A mi joj želimo još hrpu uspješnih slatkih i slanih recepata, videa i ovakvih važnih priznanja! :)